/ Община Ямбол
Ямбол отбелязва своя празник.

На тържествена сесия на Общински съвет беше връчена Наградата на Ямбол на хореографите Румен и Мая Тодорови, а със званието „Почетен гражданин на град Ямбол“ бяха удостоени бизнесменът Сашо Дончев и художникът Георги Зайков - посмъртно, съобщиха от Общината.



Румен и Мая Тодорови благодариха за признанието и изтъкнаха, че са задължени както на техните колеги и предшественици, така и на хората, преминали през тяхната школа през годините.

Николина Зайкова, съпруга на Георги Зайков, сподели, че за нея това е награда за цялата артистична фамилия Зайкови.



Празникът на града започна с литургия в храм „Света Троица“, на която присъстваха кметът Валентин Ревански, неговите заместници Енчо Керязов и Васил Александров, председателят на Общински съвет Антон Шиков, общински съветници, жители и гости на Ямбол.

На тържествена церемония, пред Община Ямбол, на която присъстваха представителни части от гарнизон Ямбол, депутати, областните управители на областите Ямбол и Бургас, командири на военни формирования, бяха издигнати знамената на Ямбол, България и Европейския съюз.



От 21:00 часа пред Общината Николина и Мария Чакърдъкови ще изнесат концерт, а вчера многохилядна публика се наслади на концерта на Васко Василев и Деси Добрева.

Кметът на града Валентин Ревански отправи поздравително слово към всички граждани по повод празника на града.

"Уважаеми жители на Ямбол, поздравявам Ви от сърце с християнския празник Свети дух и с празника на нашия роден град!

Днес е ден на радост и гордост, в който отново сме заедно, за да си спомним за историята, културата и духа на Ямбол. Това е момент на признателност към нашите предци, които са работили и дарявали, за да го има Ямбол, който сега е поверен на нас, техните наследници.



Ден на благодарност към всички, защото нито аз, нито моят екип щяхме да бъдем сред Вас, ако не беше Вашата помощ, подкрепа и съпричастност. Заедно с Вас работим повече от три години. Споделяхме трудности и радости, имахме много хубави моменти. Наложи се да работим в ситуацията на здравна, политическа и икономическа криза.

Най-важното е, че не спряхме да полагаме труд, за да направим нашия общ дом по-уютен за нас и за нашите деца. Но какво е един дом без хората в него? 

Заедно доказахме, че Ямбол не е просто съвкупност от улици, а е общност от хора, които работят заедно за неговото развитие.  В Ямбол има много положителна енергия, която ни обединява около добри каузи в името на нашия град.

Всичко, което е постигнато с  нашите общи усилия - независимо дали е малко или голямо, има голямо значение! А дали ще бъдем отново заедно през следващата година - това зависи единствено от гражданите на Ямбол, които за нас винаги са били и ще бъдат най-важни. Бъдете здрави и нека Бог да Ви пази! Честит празник!", се казва в поздравителния адрес на кмета.