Купа ППМГ
Купа ППМГ / ППМГ Враца
На официална церемония в Американския център в София бяха наградени победителите в националния конкурс за STEM науки в училище. Целта на конкурса е да поощрява талантливи ученици в областта на науките STEM (Science - Technology - Engineering - Mathematics), които са инициативни и любопитни да създават и експериментират. Повече от удивителни бяха проектите и иновативните практики, които прилагат участниците от 24 български града, с които участваха в Националния конкурс SUPER STEM България 2018.

Наградени
netinfo

Най-добрите на областно ниво получиха сертификати от Научен център „Карнеги” в САЩ, а на национално ниво младите таланти бяха наградени със златни медали и специални сертификати. Беше връчена и специална награда - Златна купа STEM училище България 2018, която тази година бе присъдена на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ - Враца.
 
Национални победители в категория „Математика” (8-12 клас) са Цветелина Георгиева и Десислава Колева с техния проект „Равномерно движение в математиката“. Ръководители на единайсетокласничките са Илонка Вутова и Станислава Каменова, старши учители по информатика и информационни технологии, а консултант в областта на математиката – Веселка Вълова, главен учител по математика. В областния етап първенци са Стивън Василев (8 клас), Вяра Цветанова (8 клас), Деница Узунова (11 клас) и Александра Вутова (11 клас).

купата
netinfo


 
 
ППМГ Враца