Видин
Видин
Събитието е под надслов „Повярвай, ти можеш! Влез в играта!“, а неговото начало бе дадено от откритата сцена на  Художествената галерия „Никола Петков“. То преминава под патронажа на кмета на Община Видин Огнян Ценков. Организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с председател Иванела Андреева – секретар на Община Видин и Общинския съвет по наркотичните вещества, със съдействието на Регионалното управление на образованието.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Венци Пасков приветства организаторите и участниците с първата подобна проява в нашия град: „Сигурен съм, че тази инициатива на Община Видин ще има обединяваща роля в усилията на много институции и на родители за превенцията на противообществените прояви. Защото нашата обща цел е да предпазим децата си, като ги ангажираме и накараме да повярват в собствените си възможности”.

Видин

През първия ден в интерактивното предизвикателство „Лов на съкровища и легенди“ се включиха 5 отбора от няколко видински училища. Изпълнителният директор на фирмата, която подготвя игрите - Антония Парапанова, разясни на участниците правилата. Децата трябваше да се ориентират по карта и да търсят скрити загадки в  различни туристически обекти, да отговарят вярно на въпроси, свързани с историята на Видин, за да продължат по маршрута си.  

Игрите ще завършат утре, с Приключенски сбор „Бъди зелен“ и „Трасе на Индиана Джоунс“. За всички участници и победители ще има награди.