/ Община Видин
Община Видин представи капиталовата си програма за 2019 г. на среща с граждани. Събитието се организира във връзка с постъпили запитвания и проявения голям интерес към предстоящите дейности в общината - ремонт на улици и междублокови пространства.

Бюджет`2019 ще покаже какво е финансовото състояние на Община Видин

На срещата присъстваха областният управител на Видин Албена Георгиева, заместник-областният управител Лъчезар Попиванов, целият ръководен екип на Общината, заедно с кмета Огнян Ценков, общински съветници, кметове и кметски наместници, граждани.

Огнян Ценков
Община Видин

Кметът поясни, че капиталовата програма включва 3 милиона лева субсидия, осигурена с Решение на Министерски съвет и около 1 милион 170 хиляди лева, също средства от държавния бюджет за капиталови разходи за 2019 г., както и дейности от бюджет 2018, които ще започнат да се изпълняват, щом времето позволи.

Той изрази задоволството си, че хората са откликнали на призива на ръководството да подават молби, жалби и заявления във връзка с конкретните им желания за подобряване на жизнената среда. Ценков посочи, че на много места не са извършвани ремонти и не са асфалтирани улици повече от 20-30 години.

"Включените в капиталовата програма дейности са съобразени с желанието на гражданите и целият процес протича при пълна прозрачност", каза още кметът на Видин.