полиция
полиция / Дарик Враца
Подробности за вчерашната катастрофа, при която цистерна се вряза в къща
Полицията във Враца изнесе подробности за вчерашната катастрофа, при която товарен автомобил „Скания“ се вряза в къща в Борован. Инцидентът е станал около 07,38 ч., цистерната е управлявана от гръцки гражданин, правоспособен водач. Първо се е ударила в в стълб на улично осветление, а после и в две къщи.
Водачът е изпробвани за употребата на алкохол, който отчете  резултат.
Пострадал е и пешеходец  Т. Т. Ч. от село Борован, който е бил около местопроизшествието. И двамата са откарани в ФСЦМП Бяла Слатина в стабилно състояние. Водачът е с охлузни рани на главата, без опасност за живота. Пешеходецът също е с охлузни рани по цялото тяло, без опасност за живота.
Причини - несъобразена скорост на товарния автомобил.
 
 
Същия ден. около 14.00ч. в с..Остров катастрофира като излиза в дясно по посока на движението и се блъска в селскостопанска постройка, телескопичен товарач, собственост на ЕООД гр.Кнежа. водачът е 40-годишен мъж от с.Ковачица.
Убити няма. Водачът е с охлузни рани в областта на главата, откаран е с частен превоз във ФСМП-Оряхово, от където е транспортиран от екип на ФСМП в МБАЛ-Бяла Слатина за консултация от специалист, където е прегледан и освободен.
С. В. Н. е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство в гр.Б.Слатина от екип на РУ- Бяла Слатина, като уреда е отчел 0,00 промила.
Щети са в процес на установяване., разрушени са около 20 кв.м от постройката. Според полицията причина за инцидента е загубата на контрол над автомобила от страна на водача.  По случаите са образувани досъдебни производства.