/ Община Видин
Четвърта поредна Регионалното управление на образованието година избира и награждава най-добрите млади педагози. Тържественото награждаване се проведе в конферентната зала на Областната администрация.

24 май във Видин

Общо 23 са номинираните учители от училища в област Видин, а удостоените с отличието тази година са: Християна Пламенова от ДГ „Желязко Попниколов“, Вилияна Лозанова (учител по английски език) от ОУ „Св. Климент Охридски“, Александър Петров (учител по физическо възпитание и спорт) от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Ралица Станкова (логопед), също от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Гости на  церемонията бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник областните управители Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев. Началникът на РУО-Видин Веселка Асенова откри проявата, като се обърна към младите учители, присъстващи в залата и подчерта:

На добър час на випуск 2019 в Община Видин (СНИМКИ)

„Министерството на образованието и науката и всички ние работим изключително много да насърчим и мотивираме младите хора, за да изберат професията учител“. Тя допълни, че присъждането на ежегодната награда „Проспериращ млад учител“ е още един начин да бъдат стимулирани желаещите да се посветят на тази професия.

Кметът Огнян Ценков приветства поканените на церемонията и заяви: „За мен е чест да бъда сред вас на това вълнуващо събитие. Поздравления към ръководството на Регионалното управление на образованието за организирането на хубавата инициатива.

Огнян Ценков е „Кмет на месеца“ за март на тема „Пазители на българския дух“

Връчването на наградата „Проспериращ млад учител“ вече е традиция. Безспорно доказателство, че се приема както от хората, работещи в сферата на образованието, така и от обществото.

Тя е знак за това, че всички ние фокусираме вниманието си върху една от най-престижните професии не само в миналото, но и в съвременния свят. И приветстваме с любов всеотдайността, амбицията и усилията на младите хора, които правят първите си стъпки на това поприще“.

Присъдените награди „Проспериращ млад учител на 2019 година“ са в четири категории: „Предучилищно обучение“, „Прогимназиален етап“, „Гимназиален етап“ и „Целодневна организация на учебния ден и други педагогически специалности“.

Видинският кмет връчи статуетката „Проспериращ млад учител на 2019 година“ на Християна Пламенова и грамоти на част от номинираните.