Отбелязването на Деня на независимостта във Враца.
Отбелязването на Деня на независимостта във Враца. / Община Враца
С издигане на националния флаг, на площад „Христо Ботев“ във Враца, започна тържествената церемония по отбелязването на 110 години от обявяването на Независимостта на България. Кметът Калин Каменов бе сред официалните гости, присъстващи на празничното събитие, организирано от областна администрация.
Програмата започна с исторически преглед на паметния ден - 22 септември 1908 година, представен от уредника в Регионалния исторически музей – Мирослава Топалова.
Приветствие към присъстващите по повод Деня на Независимостта отправи областният управител Малина Николова. „Прокламирането на българската независимост е триумф, символ на родолюбие, на отговорност за сбъднатите от държавата и от народа мечти, на самочувствие и национален оптимизъм за поколения българи“ – каза в словото си Николова и добави, че най-важният урок, който трябва да научим днес е, че успяваме единствено, когато сме сплотени.

Официалните лица.
Община Враца


Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Врачанският митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията.

Деца взеха участие в празника.
Община Враца


На тържественото честване присъстваха още председателят на Общински съвет  Румен Антов, общински съветници, заместник-кметовете на община Враца – Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца Нина Дакева, директори на институции.

В знак на признателност и почит, пред паметника на Христо Ботев, бяха поднесени венци и цветя.