/ Dariknews.bg, архив
Град Враца ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ на 26 септември. На проявите ще присъстват бригаден генерал Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски и командирът на Силите за специални операции бригаден генерал Явор Матеев.

Събитията ще започнат в 16.00 ч. в парка на Военен клуб-Враца, където ще бъде подредена информационна борса за набиране на войници и матроси. В нея ще участват видовете Въоръжени сили - Сухопътните войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, Силите за специални операции, служба „Военна полиция“, Националната гвардейска част, както и Централното военно окръжие.

Информационната борса е мястото, на което всички желаещи ще могат да научат какви са вакантните места, условията и сроковете за кандидатстване. Лично от военнослужещите младите хора ще могат да се запознаят и с особеностите на отделните длъжности в Българската армия. Представители на Националния военен университет „Васил Левски“ ще запознаят присъстващите с възможностите и условията за кандидатстване във висшето училище.

Във Враца способности ще демонстрират Специалните сили. Военнослужещи ще покажат алпийски техники с последващи тактически действия, техники по интуитивна стрелба, военни ръкопашни техники. Динамичният показ ще включва и акция за неутрализиране на терористи и извличане на заложник.

Присъстващите ще могат да разгледат и показа на въоръжение и техника на Сухопътните войски и на Специалните сили. От 18.30 ч. във Военния клуб ще започне концертът на представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и творчески колективи към Военния клуб. Входът е свободен.