Успешно представяне на Враца на „Ваканция СПА ЕКСПО
Успешно представяне на Враца на „Ваканция СПА ЕКСПО / Община Враца

Златен приз за утвърждаването на Враца като туристическа дестинация за 2012 г.получи кмета на общината инж. Николай Иванов. Наградата се присъжда от списание „Туризъм и отдих" и бе връчена на специална церемония в рамките на Международното туристическо изложение „Ваканция СПА ЕКСПО" в София. Общо над 300 бяха номинациите, които се състезаваха в 30 категории, като броят на категориите не е случайно число, а е посветен на 30-годишнината на списанието „Туризъм и отдих". Сред официалните гости на празника бе заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Наградата бе връчена на инж. Николай Иванов от главния редактор на списанието Димитър Кирекчиев. „Благодаря за наградата! Благодаря и на екипа на Община Враца - за куража и енергията, с която работи Враца да стане позната и истинска туристическа дестинация. Благодаря им също за доброто представяне и на тазгодишното издание на Международната туристическа борса, което бе забелязано от участниците и гостите на изложението" - каза след получаването на приза инж. Николай Иванов.

Успешно представяне на Враца на Ваканция СПА ЕКСПО"
netinfo

След запомнящото се представяне на миналогодишното издание на изложението „Ваканция СПА ЕКСПО" и тази година Община Враца е сред отличаващите се участници. Щандът й е разположен в центъра на зала 2 на „Интер експо център" - София. На площ от 24 кв.м е пресъздадена атмосферата на врачанския регион. Представени са възможностите за културен, фестивален, ловен и атракционен туризъм в община Враца. Свои туристически продукти представят Регионалният исторически музей, Мемориален комплекс „Ботев път", атракционен парк „Приказката", клубовете по пара и делтапланеризъм, велоклуб „Герак", ПП „Врачански Балкан".

Успешно представяне на Враца на Ваканция СПА ЕКСПО"
netinfo

За първи път са показани възможностите за ски-училище за деца, които се предлагат в местността „Пършевица". Туроператорска фирма предлага на гостите дву-, три-, четири- и шестдневни туристически пакети за отдих във Врачанско. Сред участниците са също хотели, места за настаняване, къщи за гости. Участниците и гостите на изложението могат, докато се запознават с офертите, да пробват вино „Бургозоне". За първи път на щанда на Община Враца бе представен клъстер „Тракея", който показа биопродукти от лимец - хляб, бонбони и бира.

Успешно представяне на Враца на Ваканция СПА ЕКСПО"
netinfo

По достойнство бе оценена и новата възстановка, която специално за изложението подготвиха младите актьори от ТГ „ТЕМП" с режисьор Георги Врабчев. Първи я видяха гостите на врачанския щанд, след което домакините на изложението поканиха трупата да я представи и на голямата сцена на изложението. „Радваме се, че интересът към нашия щанд е наистина голям. Сред гостите ни бе и космонавтът Георги Иванов.

"Проведохме много полезни срещи и разговори. Видяхме, че добрите идеи, които през миналата година показахме на същото изложение, вече имат последователи. След възстановките на ритуала за виноизлияние на бог Дионис в традиционните за онова време роби, тази година на някои от щандовете вече могат да се видят участници, облечени като траки, прабългари, римляни. Повече са и щандовете, на които гостите могат да пробват вино от съответния регион, както е при нас" - разказа зам.-кметът Красимир Богданов.

Успешно представяне на Враца на Ваканция СПА ЕКСПО"
netinfo

Общо 270 участници има тази година в международното туристическо изложение в София. Сред тях 200 са от България, а 70 - от чужбина. В последния ден на борсата, на 16 февруари, на врачанския щанд от 10 до 11 ч. бяха показани възможностите за ски туризъм във Врачанския Балкан. От 11 до 12 ч. с концертна програма ще бъде представен Международният фолклорен фестивал „Врачанска пролет". Ще има и дегустация на баници, по време на която гостите ще научат повече за традиционния празник на баницата, провеждан ежегодно в селото със същото име.