Съоръжението струва 250 000 лева и беше открито преди 5 години
Конструкция на входа на пещерата Леденика се срути. За аварията пред пещерата във Врачанския балкан съобщиха служители на общинското предприятие за спорт и туризъм и експерти от отдел "Инвеститорски контрол" към община Враца по-рано днес.

Към момента районът се обезопасява, като се осигурява достъп на туристи към природния феномен. Няма пострадали лица при инцидента, пише "24 часа".

Експертите от местната администрация са категорични, че причината за падането на модула не е само тежкия сняг, а и пукнатини в конструкцията. За тях няколко пъти общинската управа предупреждавала фирмата-изпълнител на обекта, но от там не реагирали.

Предприети са действия от страна на местната администрация за възстановяване на съоръжението за сметка на изпълнителя, тъй като гаранцията по проекта изтича в края на август 2023 г.

За последните три години в поддръжката на природния парк, който е обновен с европейски средства, са инвестирани над 100 000 лв. от местния бюджет за ремонт на декоративни фигури, плочки, закупуването на хидрофор и поставянето на 15-кубиков резервоар с питейна вода.