ремонт улици
ремонт улици / toshevo.org
С подмяна на водопроводната мрежа започна ремонтът на още 21 от най-разбитите и непроходими градски улици в Лом. Вече се полага нов водопровод по ул. "Бабуна" и "Полк. Илиев". Останалите улици, предвидени за реконструкция, са "Каймак Чалан", "Бунар Хисар", "Беласица", "Аспарухов хълм", "Осогово", "Каварна", "Дядо Цеко Войвода", "Арда", "Батак", "Сергей Румянцев", "Червена стена", "Чеган", "Алмус", "Георги Спасов", "Пирин", "Никола Войводов", "Райко Даскалов", участъци от "Кубадин" и "Шишман". Това съобщава в. “Лом прес”. Направата на новия водопровод по тези улици е на стойност до 530 000 лв. Проведена е процедура и е сключен договор с фирма-изпълнител на строително-ремонтните дейности. След монтирането на новия водопровод, улиците и тротоарите ще бъдат асфалтирани.
 
Асфалтирането, заедно с реконструкцията на тротоарите, е на стойност до 2 милиона лева. То ще започне след ВиК-ремонта и ако няма обжалване на процедурата за избор на фирма-изпълнител.
 
Приключи ремонтът на 13 улици, който бяха финансирани с над 2,7 милиона лева по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Това са "Драгоман", "Варош", "Кирил Петров", "Даме Груев", "Марин Дринов", "Ст. Хаджийски", "Никола Първанов", "Еремия Българов", "Луи Айер", "Георги Кирков", "Панайот Хитов", "Д-р Андрейчев" и участъци от "6-и септември" и "Бозвели". Бяха ремонтирани и улиците "Кръстьо Пишурка", "Алеко Константинов", "Шипка", "Търлис" и останали участъци от "Марин Дринов", "Даме Груев" и "6- ти септември".
 
През 2018 г. бяха асфалтирани улици и участъци от тях - "Кубадин", "Шишман", "Веслец", "Борил", "Петър Берковски", "Хан Кубрат", "Ком", "Цар Иван Асен" (второстепенна), "Басанович" и участъци от "Кирил и Методий" и "Хаджи Димитър".
 
Продължава проектът за основен ремонт на три общински пътя - Лом-Замфир, Лом-Трайково и Сталийска махала - "Багачина", за който Община Лом спечели финансиране от 4 898 146 лв. по Оперативна програма "Развитие на селските райони", както и ремонтът на улица "Софийска" - част от републиканския път II-81 Лом - Монтана - София, който се финансира от Агенция "Пътна инфраструктура" и се изпълнява от фирма, избрана от нея.
 
в. Лом прес