съдийско чукче
съдийско чукче / Thinkstock/Getty Images
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И. И. (на 40 години) за извършено от него престъпление – грабеж в условията на опасен рецидив. Обвиняемият И. е многократно осъждан и е предсрочно освободен от затвора в гр. Враца през април 2017 г.

Около 20 ч. на 25.06.2018 г. И. И., заедно с М. И., отишли в игрална зала в гр. Козлодуй, като били във видимо нетрезво състояние. Дали на крупието сума от 1000 лева и започнали да играят, като периодично сменяли машините. Мъжете консумирали алкохол и продължили да играят и след като надхвърлили първоначалната сума, с обещание, че ще платят накрая.

Когато И. И. спечелил 600 лева, той поискал от крупието да му я изплати, въпреки че към онзи момент вече дължал 800 лева. След като получил отказ, обвиняемият станал агресивен. Започнал да обижда служителя и да го заплашва с побой и изнасилване и със сила накарал крупието да свали ланеца си, който сложил в джоба си. След това двамата клиенти продължили да играят, като печелили и губили различни суми. Обвиняемият И. продължил да псува, удрял машините с юмруци. Поведението на И. И. ставало все по-агресивно – той се нахвърлил върху служителя на игралната зала и започнал да го души с искане за още пари, въпреки че двамата клиенти вече били задлъжнели. Пострадалият отишъл до касата, отворил я и дал на И. И. сумата от 270 лева. Постепенно положението станало неконтролируемо за крупието, той натиснал няколко пъти паник бутона и избягал.

На място пристигнал автопатрул на СОТ и полицейски служители, а впоследствие било образувано досъдебно производство срещу И. И.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.