/ Община Враца
Калин Каменов: Това е една от най-изгодните сделки, които Общината е сключвала през последните 20 години
Кметът Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов и собственикът на фирма „ИНЕКС ТРЕЙД“ - Илиан Цветков направиха символична първа копка на мястото, където ще бъде изграден новият административно-търговски център.

Първа копка на Сувенирната палата


„Като човек, израснал във Враца и аз съм един от хилядите граждани, които минавайки покрай сградата на Сувенирната палата, са си задавали многократно въпроса: „Докога ще има подобно опасно здание, което се разпада с всеки изминал ден?“.

Промени в наредба осигуряват възможност на врачани за персонални паркоместа

Благодарение на тръжната процедура и прозрачния процес по избор на изпълнител, до края на годината желанието на много наши съграждани ще се реализира и в центъра на града ще има съвременна, модерна и приветлива сграда. След търга с явно наддаване, Община Враца получи 54% обезщетение.

Днес, ние показваме за пореден път, че Враца живее в настоящето и гледа уверено към бъдещето. Вярвам, че съвсем скоро на мястото на Сувенирната палата, ще бъде изградена сграда, която отговаря на днешното съвремие и същевременно е конкурентноспособна“ – заяви кметът Каменов в началото на официалната церемония и пожела на фирмата-изпълнител бързо и качествено изпълнение.

Първа копка на Сувенирната палата

Собственикът на фирмата, която ще изгради административно-търговския център - Илиан Цветков коментира, че това е поредното предизвикателство пред него и екипа му, както и голяма отговорност за Община Враца. „Обектът ще бъде построен качествено и в срок.

Събират „зелени идеи“ в Национален форум "Моето зелено бъдеще"

Благодаря на кмета Каменов от мое име и от името на бизнеса в града за усилията, които полага за развитието на Враца“, допълни Цветков. Програмата продължи с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

На символичната първа копка на бъдещия административно-търговски център присъстваха още: заместник-кметът Мария Попова, главният архитект Чавдар Спасов, строители и граждани.

Първа копка на Сувенирната палата

Имотът, върху който ще се изгради административно-търговският център е разгърната застроена площ - 2165, 10 кв.м., като визията му е съобразена с архитектурата на града и е съгласувана с Министерство на културата.

Срокът за завършване е 15 месеца, но се надявам да приключим по-бързо, сподели след церемонията Илиан Цветков и допълни, че собствениците на сгради в непосредствена близост до новия административно-търговски център са го потърсили за съдействие за ремонт на фасадите и на техните сгради.