Европейски гори 
Европейски гори  / ThinkStock/Getty Images
Удължават срока за участие във форума и набиране на творби
Национален форум „Моето зелено бъдеще” организират ученици от 12 клас на Националната природо-математическа гимназия, Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“, Звено младежки дейности към община Враца,  съвместно с всички регионални управления на образованието в страната.  

„Моето зелено бъдеще“ е иновативна инициатива, свързана с провокиране на интереса на учениците към актуалните екологични проблеми, активното гражданско поведение и отговорността при опазването на околната среда и биологичното разнообразие. „Това е първата подобна ученическа инициатива у нас и ние имаме честта да поставим основите на развитието на младежките проекти в национален мащаб. Надяваме се, че първото издание на националния форум е само началото. Уверени сме, че „Моето зелено бъдеще“ ще се утвърди като една добра практика и проект, насърчаващ мисленето и зелените идеи на учениците в гимназиален етап. „, обясняват организаторите.

Проектът е класиран на второ място на Националната олимпиада по гражданско образование (2018-2019г.).  Поради големия интерес към форума, крайният срок за изпращане на творби е удължен до 17.04.2019г. За участие във форума ще бъдат допускани творби на ученици между VIII. – XII. клас  в две категории – писмени разработки (есета, стихотворения и разкази) и визуални разработки (снимки, комикси и рисунки). Отличените ученици ще бъдат наградени и поканени за участие във форума, който ще се проведе на 8 и 9 юни във Враца. Там учениците ще могат да представят своите идеи и да участват в дискусиите.

В инициативата могат да се включат ученици от цялата страна, които трябва да изпратят творбите наmy.green.contest@gmail.com. Всички участници ще получат сертификати.