/ РИОСВ Враца
Общо 21 проекта в област Враца ще получат финансиране от ПУДООС в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2019 г.“

Враца реализира проекти за над 26 милиона лева

Двадесет и един проекта на общини, кметства, училища, ЦПЛР/ОДК и детски градини от област Враца ще получат финансиране от ПУДООС в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2019“, съобщиха от РИОСВ Враца.

И тази година МОСВ и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда обявиха конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”.

След като разгледа постъпилите 805 проекта на общини и кметства, комисията реши през 2019 г. да бъдат финансирани 234 проекта за територията на цялата страна. Всички те ще получат до 10 хил. лв. за реализацията на своите идеи.

ОИЦ Враца стартира конкурс

Сред проектите от Врачанско са почистване, озеленяване и изграждане на кътове за отдих, облагородяване на паркови пространства, фитнес на открито, поставяне на детски съоръжения.

Подадените за кампанията проекти от училища и детски градини ще получат до 5 000 лв. във врачанско това са 3 училища и 5 детски градини. Това са детските градини „Европейчета“ Враца, „Пролет“ Оряхово и още три датски заведения в селата Пудрия, Гложене и Лесура, а училищата са „Христо Ботев“ Галиче, СУ „Никола Войводов“ Враца и ПГ по каменообработване в Кунино.