Една от отличените зрелостнички във Видин.
Една от отличените зрелостнички във Видин. / Община Видин
На тържествена церемония в залата на Драматичния театър 98 възпитаници на Профилираната природо-математическа гимназия от випуск 2017 във Видин получиха дипломите си за завършено средно образование. Гост на събитието бе заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов, който поздрави младите хора от името на кмета Огнян Ценков и от свое име, като им пожела да представят достойно престижното си училище и да продължат образованието си в най-добрите университети. „Убеден съм, че с подготовката, която сте получили тук, ще отворите широко вратата към своето успешно бъдеще. Знам, че всеки от вас ще съхрани завинаги хубавите спомени и приятелства от времето, когато сте били заедно в любимата гимназия. Нека те ви зареждат с позитивна енергия и ви дават сила по пътя на житейските предизвикателства! Желая ви късмет и нека родният ви град Видин остане за вас желано място, където да осъществите мечтите си. Той го заслужава! А всички ние ще ви очакваме!” – заяви инж. Асенов, който също е възпитаник на гимназията.

Зрелостниците от математическата гимназия във Видин.
Община Видин


Директорът на ППМГ „Екзарх Антим I” Румяна Петрова отбеляза, че от далечната 1972 година, когато е основано училището, от него са получили дипломи над 4000 възпитаници. „Децата на стотици семейства са продължили семейната традиция, завършили са гимназията и са съхранили изключително скъп спомен от ученическите години. На вас от сърце ви желая да запазите едни човешки ценности – добродетел, достойнство, разум, упоритост – все неща, на които ви учехме през годините” - каза тя. С приветствие и пожелание за благополучие в начинанията, към зрелостниците се обърна и белоградчишкият епископ Поликарп.

Заместник-кметът инж. Асенов бе поканен да връчи дипломите, заедно с грамоти и плакети на зрелостници, постигнали отлични резултати и включили се активно в училищния живот. Общо 49 са дипломиралите се тази година в гимназията с успех над 5.50.