/ ВМРО - Враца
В салона на Дома на науката и техниката във Враца се проведе Деветата областна отчетно-изборна конференция на ВМРО-БНД. В началото делегатите чуха приветственото слово на българския представител в европейския парламент Ангел Джамбазки, който обрисува политическата ситуация в България и Европа.

Патриоти от Враца апелират за намеса на институции

В своето експозе той заяви: „Никога досега в новата история на България, политическа партия ВМРО-БНД не е била така силна самостоятелно, както в настоящия момент. И аз мисля, че просто е дошло времето на ВМРО!“.

Ангел Джамбазки във Враца.
ВМРО - Враца

Водещият на конференцията Красимир Тодоров, даде думата на народния представител и областен председател на ВМРО Красимир Богданов, който представи отчета на досегашното областно ръководство в три части - организационна, идейна и политическа. Богданов отчете създаването на 36 нови организации в областта, с което в момента ВМРО разполага с 59 структури с над 400 членове.

Патриотите от ВМРО във Враца също раздадоха знамена

Секретарят на областния комитет и председател на младежката организация на ВМРО Момчил Янков запозна присъстващите с културно-просветната дейност на патриотите през изминалия мандат, а Галя Георгиева, касиер на областния комитет и председател на женската формация на ВМРО-Враца, представи пред делегатите отчета на контролната комисия.

Участници в конференцията.
ВМРО - Враца

След гласуването на отчетите се пристъпи към избора на новия състав на областния комитет на ВМРО. За председател бе преизбран народният представител Красимир Богданов. Заместник-председатели станаха д-р Светлозар Лазаров - личен лекар в община Бяла Слатина и Красимир Тодоров - бизнесмен от Мездра.

Секретар стана Момчил Янков - зам.-председател на Националния младежки комитет на ВМРО, а касиер - Анна Миткова – бизнесдама от Враца. Избрана бе и контролната комисия на ВМРО-БНД.