/ Община Враца
На тържествена церемония днес в Комплексния онкологичен център във Враца бе показана новата апаратура на лечебното заведение.

С финансовата подкрепа на „АЕЦ - Козлодуй“ ЕАД бе закупена нова видеоендоскопска и ехографска апаратура, която ще позволи прилагането на лечебни процедури на най-високо ниво в световната медицинска практика.

Онкологичният център във Враца ще има ново оборудване за над 1 млн. лева

На събитието присъства кметът Калин Каменов, който благодари на „АЕЦ - Козлодуй“ за дарението. „Уважаеми медици, имайте куража, търпението и желанието да работите с новата техника.

Благодаря на ръководството на атомната централа за оказаната подкрепа. Вярвам, че с модерното оборудване ще бъдат спасени много човешки животи“ – каза кметът Каменов.

Новата апаратура.
Община Враца

Новата техника бе представена от д-р Стефанов, който коментира, че дареното оборудване няма еквивалент в страната. Директорът на Регионалната здравно осигурителна каса в града - Светозар Симеонов допълни, че Онкологичният център във Враца е водещо лечебно заведение в страната по отношение на иновативни методи и модерна техника.

На тържествената церемония присъства и д-р Росен Белчев – специалист в службата по трудова медицина в „АЕЦ-Козлодуй“ ЕАД, който заяви, че централата ще продължава да оказва подкрепа в сферата на здравеопазването в региона.

На събитието присъстваха също председателят на Общински съвет в града – Румен Антов, лекари и медицински специалисти от КОЦ-Враца и МБАЛ „Христо Ботев“