Община Враца с награда от Ваканция Спа експо`2012
Община Враца с награда от Ваканция Спа експо`2012 / Снимка: visit.vratza.com

Община Враца получи една от трите специални награди на туристическото изложение "Ваканция Спа експо`2012". Наградата „Атрактивно и професионално представяне на български туристически продукт" освен Враца, получиха и общините Шумен и Казанлък. Призът връчи лично зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Димитър Чохаджиев.

 

Трите дни на изложението събраха много посетители, но най-атрактивните моменти са поднесли младите актьори от театрална група ТЕМП, съвместно с археолозите от Регионален исторически музей  с Артистична реконструкция на Дионисиев ритуал с дегустация на вино в сребърни съдове - реплики от тракийски съкровища.

 

"Най- много посетители на врачанския щанд са привлекли възстановките на събития от най- дълбоката древност на региона, заяви на награждаването зам.кметът Красимир Богданов".

Тази  година в изложението се представиха над 280 участници от 16 държави.

Подготовката на община Враца в това издание на "Спа експо", бе сериозна и доста разнообразна и в нея се включиха тур оператори, хотелиери, културни дейци и състави. Бе представено както културно историческото наследство, така и природните забележителности, традиционни ястия и характерни за града новости, засягащи  развитието на туризма в общината.