Николай Иванов получи плакет от Клуба на дейците на културата
Николай Иванов получи плакет от Клуба на дейците на културата / Дарик Враца

Плакет за принос в развитието на Клуба на дейците на културата получи днес независимият кандидат за кмет на Враца Николай Иванов. Наградата се връчва за първи път. "През 2011 г., когато той беше кандидат за кмет, пред мен обеща, че ще съдейства да се създаде база на Клуба на дейците на културата във Враца. И това вече е факт. Наистина стана доста трудно по различни причини, но Николай Иванов е единственият кмет от времето на промените до днес, който взе присърце проблемите на Клуба и съдейства за неговото възстановяване и работа. Вероятно не знаете, но Николай Иванов е и най-големият личен дарител на Клуба.

В тези трудни години, търсим за поддържането на нашата дейност предимно хора, които правят лични дарения. И затова сме му изключително признателни за това, което прави за нас! Връчваме му този плакет, защото той най-много подпомогна развитието на Клуба на дейците на културата" - каза Емилия Ралчева, председател на КДК. Николай Иванов благодари за признанието.

"Не смятам, че съм направил достатъчно, но се радвам, че Клубът има своята база и място, където да развива своята дейност. Както казах и на срещата с представителите на духа на Враца - ангажирам се всички творчески съюзи в града през следващия мандат да получават още по-голяма подкрепа. Защото духът на Враца наистина е кауза! Трябва да го пазим и да предадем традициите на младите хора, на които изключително много разчитаме! Благодаря за признанието, за мен е привилегия, че получавам този плакет!" - заяви Николай Иванов. В книгата за впечатления на Клуба на дейците на културата той написа: "Вие сте кръстоносците на времето ни! Бъдете силни и продължавайте апостолската си дейност!".

Днес плакет на Клуба на дейците на културата получи и Върбан Велчев - един от основателите на клуба, драматург и поет.