Монтанска делегация замина на визита в Индонезия
Монтанска делегация замина на визита в Индонезия / netinfo
Делегация от Община Монтана, водена от кмета Златко Живков замина на посещение в град Соло, Провинция Централна Ява, Индонезия. Визитата е по покана на кмета на град Соло Джоко Видодо и е част от реализацията на Споразумението за сътрудничество между Община Монтана и Община Соло, подписано през месец февруари миналата година.

По време на посещението представителите на Община Монтана ще участват в световна конференция, посветена на световното културно наследство. Кметът Живков ще представи културното наследство на община Монтана и региона. Нашата делегация ще участва в бизнес форум, организиран от Търговската палата на провинция Централна Ява. Кметът Живков ще се срещне и с Н.п Брото Утомо, бивш посланик на Индонезия в България.

Споразумението за сътрудничество между Община Монтана и Община Соло бе подписано през 2007. Основните сфери на сътрудничество в него сасвързани с местното икономическо развитие, управлението на отпадъци и води, Културата и спортта, развитието на градската инфраструктура и образованието.

Като част от реализацията му голяма индонезийска делегация посети Община Монтана през май 2007 година. Сега през ноември в Монтана ще гостува културния аташе на Индонезия г-н Адията Тиморанто и фолклорна група от Индонезия, в рамките на представяне на индонезийската култура в България.