Награди в Лом
Награди в Лом
С празнична литургия за здравето и благоденствието на ломчани, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Даниил, започнаха изявите, посветени на Деня на Лом, „Вяра, Надежда, Любов“. Заслужили ломчани и творчески колективи бяха наградени с почетни звания на тържествената сесия на Общинския съвет.
 
За значим принос в развитието на културната дейност и популяризиране името на града и общината, с „Почетен знак на Община Лом“ бе награден Драматичният театър „Кръстьо Пишурка“ при НЧ „Постоянство 1856“.  По повод 90 години от основаването му и за значим принос образователната и културната дейност, с „Почетен знак на Община Лом“ бе удостоен и фанфарният оркестър към ОУ „Константин Фотинов“, който изнесе концерт преди началото на тържествената сесия.
 
Дългогодишният директор на ПГХЗ „Дмитрий Ив. Менделеев“ Димитринка Кузманова също бе удостоена с „Почетен знак на Община Лом“ за значим принос  в развитието на образователното дело.

Награди в Лом

 
С „Почетен знак на кмета на Община Лом“ бяха удостоени литературният критик и изследовател на творческото дело и живота на Яна Язова – Петър Величков, директорката на ДГ „Звънче“ №12 Анжела Борисова – за значим принос в сферата на предучилищното възпитание и по повод 40 години от основаването на детската градина, архитектите Борис Борисов и Евдокия Борисова, художникът Йордан Каменов и ветеранът самодеец Иван Радулов.
 
С благодарствени плакети за общественополезна дейност бяха наградени Даниела Константинова, Жана Замфирова и Емилия Средкова.
 
Народните представители инж. Дилян Димитров и Ирена Димова и председателят на 39-ото Народно събрание доц. д-р Борислав Великов, който е и Почетен гражданин на Лом,  бяха гости на тържествената сесия на Общинския съвет и поздравиха ломчани за техния празник. Приветствия отправиха и Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, областният управител Росен Белчев, председателят на Общинския съвет Христина Христова и кметът Пенка Пенкова.
 
Поздравителни адреси и пожелания към ломчани изпратиха президентът на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините в Република България, общини, фирми и институции.
 
Тържествената сесия започна с химните на Република България и Европейския съюз и музикален поздрав от вокалната група „Шоколадче“. Кметът Пенка Пенкова обяви, че Община Лом дарява средствата, предназначени за празничния коктейл в Деня на Лом,за заснемането на клип с кадри от Лом, с който „Шоколадче“  ще участва в Националния конкурс „Детска мелодия на годината“.
 
Община Лом