/ Община Враца
Потребители по проект „Топъл обяд 2016“ преминаха обучителен курс за работа в дигитална среда. Лекцията се проведе в сградата на Община Враца, в компютърния отдел на Регионална библиотека „Христо Ботев“.

Активна дейност на младежкото доброволчество отчете БЧК-Враца

Обучението постави акцент върху придобиване на основни компетенции за работа в Интернет. Участниците в курса бяха запознати с иновативната социална услуга, предоставяна от Община Враца, „Виртуален асистент“.

Модерният метод представлява специализиран уеб портал, който може да бъде използван от две групи потребители, които живеят на територията на община Враца: лица с увреждания и социални асистенти (социални и лични работници).

Община Враца с високо отличие за принос в социалните политики

Интерактивният портал е предназначен за виртуална комуникация както между потребителите, така и със служители от община Враца. Виртуалният асистент осигурява съдействие и контрол при вземането на лекарства, информира за работата и дейностите, планирани от община Враца, както и разнообразява ежедневието на потребителя чрез четенето на новини, електронни книги, онлайн игри и други.

Завършиха обучителни курсове за безработни

Обучението за работа в дигитална среда се извършва във връзка с предоставянето на съпътстващи мерки по проект „Топъл обяд 2016“, Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Срокът за изпълнение на проекта е до 31 декември.

След приключване на курса потребителите ще получат грамоти за участие.