/ Община Белоградчик
На  площад "Възраждане" гражданите на Белоградчик отбелязаха 9-ти май - Деня на Европа и Деня на Победата.

Във Видин тържествено отбелязаха 9 май

По този повод кметът Борис Николов поздрави десетките граждани:  "Този ден е голям празник за България и не само, защото ние сме вече част от Европейския съюз, но и защото и страната ни има своя голям принос в победата срещу хитлерофашизма и е дала хиляди жертви.

Затова нека днес празнуваме Деня на победата и на Европа като неделим празник! Денят на Европа, посветен на мира и нейното обединение и Денят на победата, без който Европа нямаше да е такава, каквато я познаваме, са празници на единството, изградено върху здравата основа на общите ценности на европейската цивилизация".

Поздрав към събралото се множество от хора отправи и майор Дамян Кушев - началник  на Военно окръжие - Видин. Сред гостите бе и Росица Еленкова - началник на Военен клуб - Видин.

Поклонение

Подполковник Милчо Манолов - офицер от запаса и председател на общинските структури на Съюза на ветераните от войните и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, проследи  в хронология по-важните военни действия от Втората световна война.

Поднесени бяха венци и цветя  пред паметника на загиналите във войните. Тържеството продължи с  културна програма с участието на  възпитаници на школата по народни танци към Детския комплекс.