/ ThinkStock/Getty Images
От 25 януари до 29 януари 2019 година ще бъдат прекратени учебните занятия в НУ „Иван Вазов“ и СУ „Никола Войводов“ във Враца. Мерките са взети по предписание на Регионалната здравна инспекция и след разпореждане на Регионалното управление на образованието.
           
В над 1000 училища няма да се учи заради грипа

Поради висок процент на заболеваемост, на 25 януари /петък/, няма да работят детските градини „Детски свят“ и „Звездица“, филиалите в квартал „Бистрец“ и селата – Баница, Три Кладенци, Девене, Върбица, Чирен, Голямо Пещене, както и филиалът на детска градина „Радост“ – „Люляк“.
           
Първо училище във Врачанско хлопва врати, заради грипа

Очаква се да бъде взето решение за прекратяване на учебните занятия в още 5 учебни и 5 детски заведения, след като бъде подадена информация от директорите им до РЗИ-Враца.
           
Повече от половин България вече е в грипна епидемия

Ежедневно се извършват противоепидемични мерки във всяка детска ясла, градина, както и в училищата в общината. С цел недопускане на заразата от грип и остри респираторни заболявания, се призовават родителите на деца с влошено здравословно състояние  да не ги изпращат в детските и учебни заведения, за да не се увеличава броят на заразените с грип.
           
Експертите от местната администрация осъществяват контрол и получават информация от медицинските специалисти, като се следи и броят на отсъстващите деца. Община Враца напомня на гражданите, че решение за обявяване на грипна епидемия може да бъде взето от Регионалната здравна инспекция.
Община Враца