ДКТ-Враца представя Дванадесета нощ от Уилям Шекспир
ДКТ-Враца представя Дванадесета нощ от Уилям Шекспир / снимка: ДКТ Враца

„Дванадесета нощ" е една от най-веселите комедии, създадени от Уилям Шекспир в творчеството му. Любителите на театъра ще могат да гледат спектакъла на на 13, 14, 15, 20 и 21 декември от 19.00 ч. в камерна зала.

Авторът е смятан за най-значимият автор в англоезичната литература и един от най-великите драматурзи в света. Спектакълът, който представя ДКТ-Враца, е нов поглед върху една от вечните теми в живота.

Режисьор на спектакъла е проф. Надежда Сейкова, сценограф - Мария Диманова, използвани са съветите на хореографа Альоша Миладинов и китариста Димо Филипов.

На сцената ще видите: Ралица Ковачева-Бежан, Янна Генчева, Анатоли Бенкин, Кирил Стаменов, Калин Костадинов, Александър Алексич, Делчо Чолаков, Явор Зехиров, Георги Грозев, Диана Милушева, Камелия Лишковска и Анна Попдимитрова.

За спектакъла:

Виола /Янна Генчева/ и Себастиан /Александър Алексич/ са близнаци, които си приличат като две капки вода. Те са разделени по време на корабокрушение.

Виола заживява в Илирия, където се дегизира като момче, за да служи при херцог Орсино /Анатоли Бенкин/. Благородникът я изпраща при лейди Оливия /Ралица Ковачева-Бежан/, чието сърце се опитва да спечели. Дамата пък не иска херцога, но открива, че е силно привлечена от пратеника. Тогава в града пристига братът на Виола - Себастиан, което води до куп любопитни ситуации, добро настроение и много смях, тъй като „Дванадесета нощ" е една от най-забавните комедии на Уилям Шекспир.

Спектакълът „Дванадесета нощ" е третото ново заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър - Враца след „Сладкиш от любов" по Карло Голдони, режисьор Владимир Лазич, и „Танго" от Славомир Мрожек, поставен от Николай Поляков.

На 14 и 15 декември пък на голямата сцена на врачанския театър ще бъде показано премиерното заглавие за децата „Обувки за щастие" от Братя Грим, режисьор Венцислав Асенов.