/ ThinkStock/Getty Images
Животът на 74-годишния Кръстьо Николов от Лом виси на косъм. Бившият шеф на Електрокарния завод в града, председател на БСП и на общинския съвет в мандата на арх. Богомил Колчев пострада тежко при пожар, вилнял в дома му на 12 юни.

Трима ранени и сериозни щети след пожар

По време на огнения ад в апартамента са били 69-годишната му съпруга
 и 7-годишният внук Кристиян. Това съобщава в. “Лом прес”. Огънят е лумнал около 16 часа след късо съединение в електрическо табло, монтирано над входната врата на жилището на петия етаж в блок на ул. "Славянска" 53 в Лом.

Гъст дим и огнени езици обхванали бързо апартамента. Бабата грабнала внучето и го изнесла на терасата, където за момента било най-безопасното място и започнала да вика за помощ. Десетки хора се стекли под блока, а след няколко обаждания на тел. 112 от граждани, пожарната пристигнала за минути.

Автомобил е горял във Враца

"Случайно минавах и веднага позвъних на тел. 112 в 16:07 часа, а през това време имаше около 50 човека, който стояха и се криеха под дърветата и наблюдаваха. Някой подминаваха, вместо да направят нещо.

Пожарната дойде след 20 минути, а детето беше почти без глас от ужасяващи писъци" - споделя Емилия Петрова във Фейсбук. Според присъствали, бабата била готова да хвърли внучето през терасата и някой да го хване долу, за да спаси живота му. В 16.09 часа екип на пожарната е тръгнал след получения сигнал за пожара. Първата работа на огнеборците била да изведат бабата и внучето.

На път към терасата се спънали в тялото на дядото, който бил паднал на пода. Пострадалите от обгазяването веднага са откарани в болницата. "Николов е постъпил в болницата в кома след силното обгазяване. Настанен е в реанимацията, където е поставен на командно дишане. Състоянието му е много сериозно и се въздържаме от прогноза.

На 14 юни под медикаментозна кома е транспортиран в отделението за дихателна реанимация на Медицинска академия при проф. Темелков" - съобщи за "Ломпрес" управителят на болницата д-р Георги Савков.

Жена съобщи за пожар в заведение във Враца

Бабата и детето, които били в сравнително добро състояние, са стабилизирани и вече са изписани от болницата. При пожара са изгорели 6 уреда - бяла и черна техника, 5 броя мебели, домашно имущество и са опушени 100 кв. м. стени.

Спасени са съседните два апартамента и две от стаите на горящото жилище, съобщиха от полицията. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.
в. Лом прес