Закриват културните празници Албена 2007
Закриват културните празници Албена 2007 / netinfo
Велико Търново е последната спирка в националните културни празници “Албена”, които се провеждат вече 10-та година. Форумът се организира в общо 12 общини. Празниците са посветени на големия български писател и майстор на късия разказ Йордан Йовков. В рамките на дните „Албена”, пред публиката се представят поетични рецитали, литературни вечери, концерти, спектакли и театрални постановки, изложби, премиери на книги.
Един от акцентите на “Албена 2007” са нашите срещи с ученици, каза организаторът на националните празници Иван Гранитски. Повече чуйте в първия прикачен файл.

В рамките на националните културни празници „Албена” в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” ще бъде открита пътуваща изложба. Повече чуйте във втория прикачен файл.

В Голямата зала на общината в 19 часа започва литературно-музикален спектакъл, с който ще бъде закрито тазгодишното издание на празниците „Албена. На него ще бъдат представени новите книги на директора на театър „Сълза и смях” Венцислав Кисьов - сборника с поезия „Лист неотронен”, книгата на Стефан Мавродиев „Животът - тази продънена каца” и на Иван Налбантов „Приют за думи”.