Виктор Азманов избира Царица на Долината на розите
Виктор Азманов избира Царица на Долината на розите / личен архив- Ваня Пенева Казанлък инфо

Председателят на Българо-китайската търговско-промишлена камара /БКТПК/ Виктор Азманов е член на журито, което тази вечер ще избере „Царица на Долината на розите". Конкурсът е под патронажа на Мис България 2011 - Ваня Пенева, и ще се проведе в Дома на културата „Арсенал" в Казанлък с начало - 19.30 ч.

Красавицата Ваня Пенева, чийто звезден път започна именно от този конкурс, сега се завръща в Казанлък, за да бъде емблема на съревнованието за най-очарователното момиче от Долината. Специалната награда за победителката е осигурена от Българо-китайската търговско-промишлена камара. Това е пътешествие до Китай, където през август ще се проведе тазгодишния конкурс „Мис Вселена".

В конкурса „Царица на Долината на розите" ще участват 16 девойки от Карлово, Калофер, Павел Баня, Сопот, Мъглиж, Гурково и Казанлък. В спектакъла, посветен на красотата и любовта,  зрителите ще видят изпълненията на  формация „Танца на вятъра", на танцьорите от Общински детски комплекс „Св. Иван Рилски" и на първия българси Мюзик Айдъл - Невена Цонева.

През целия съботен ден в Казанлък ще тече програма в рамките на Фестивала на розите. По покана на БКТПК, празника в събота ще снима и Китайската национална телевизия.