DPS
DPS / netinfo
Националната предизборна кампания на ДПС за предстоящите  избори на 26 март бе открита във Велико Търново. С  възгласи „ДПС” и „Победа” и развяване на знамена членове и симпатизанти на партията  от цялата страна, които пристигнаха в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” огласиха залата.
 
„На президентските избори поискахме да предизвикаме промяната и успяхме. Сега заедно сме в битка за нова победа, за да реализираме още по-голяма промяна”, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. И призова за обединение на силите и енергията на всеки един и на всички за общата сигурност, за по-доброто бъдеще и за каузата. „Много сте готини! Но и те са готини и затова трябва да ги изберем!”, обърна се към присъстващите Карадайъ. „Имаме много общи битки. Те са и с омразата, и с разделението. Но имаме и общи победи, общи мечти, високи цели, общ хоризонт”, заяви още  Мустафа Карадайъ.  
 
Камен Костадинов, който е водач на листата за Великотърновска област обяви, че България се нуждае от спасителен план. „Започваме най-важния поход и това е походът към властта. След 26 март ни предстои важна битка. Това ще е война с бедността и мизерията. До сега ДПС води битки за изконни човешки права-за самоопределение, за име, но дойде време за спечелване на победа и над бедността. Вярвайте на лидерите, дайте енергията си, за да можем да изградим България като една привлекателна за живеене страна, в която да се върнат всички, които сега са прокудени в чужбина”, заяви Костадинов.

„ДПС е партията на всички етноси у нас и това я прави сериозен политически фактор”, обяви  Ген. Симеон Симеонов, който е втори в листата на ДПС.
 
Областният лидер на ДПС Гюнай Далоолу, който е трети в листата, призова всички на 26 март да гласуват с номер 9, за да може движението да получи най-високите резултати в региона, които е постигало след демократичните промени.
 
 „Страната е в духовна, политическа и икономическа криза. Затова и мотото на кампанията на ДПС е „Да спасим България”. Държавата отчита 3 % икономически растеж, но не от инвестиции, а от износ. Изнасяме предимно земеделска продукция с минимална печалба. Държавата трябва да „мете” пред инвеститорите, а не да им пречи. Ние сме единствената партия, която има готова програма за стимулиране и развитие на IT-сектора”,  заяви  Йордан Цонев.
 
 „В европейска България не живеем по европейски. ДПС е уверен и опитен субект на политическата сцена”.  Каза eвродепутатът Филиз Хюсменова.
 
Кандидат – депутатите от листата на ДПС за Великотърновски 4-ти многомандатен район бяха представени по време на откриването на кампанията. Листата включва 16 имена - Камен Костадинов, Симеон Симеонов, Гюнай Далоолу, Бедри Алиев, Мъстън Еминов, Синан Пехливанов, Мастън Мастънов, Икмал Джебирова, Ивелин Розинов, Федя Дервишев, Биляна Петрова, Алдин Мехмедов, Фатме Етемова, Джюнейт Ахмед, Юлвер Муса и Мехмед Юсеинов.

Представени бяха и всички водачи на листи на партията в страната.  Откриването на кампанията продължи с музикална програма.