ЛИДЕР учредява масово структури през есента
ЛИДЕР учредява масово структури през есента / netinfo
Политическите изводи от срещата в Банско показват, че тройната коалиция не е разбрала за какво ни критикува Европейския съюз. Констатацията за липса на административен капацитет означава, че настоящата администрация не може да усвоява европейските фондове прозрачно и без корупция и не може да спазва правилата на Европейския съюз. Това каза общинският председател на партия Лидер във В. Търново Величко Величков, по повод срещата на ръководствата на БСП, НДСВ и ДПС в Банско.
Позицията на Лидер е, че предсрочни избори са равнозначни на политическа криза, която ще се отрази на икономиката на страната и ще влоши перспективите пред хората. Необходимо е, обаче управляващите да ограничат властта на администрацията за сметка на гражданите и да предприемат антикорупционни мерки, вместо да създават нови чиновници, смята още Величко Величков.
Над 200 са вече членовете на Лидер в община В. Търново. Учредена е структура и в община Свищов. През септември ще започне създаването на организации и в останалите осем общини в Областта.