Излъчват Великденската служба на видео екрани
Излъчват Великденската служба на видео екрани / Дарик нюз, архив

Великотърновци и гостите на града ще имат възможност да посрещнат Възкресението Христово пред Катедралния храм „Рождество Пресвета Богородица”, съобщиха от Общината.

Според предварително създадената организация  Пасхалното богослужение на Великден от Катедралният храм ще бъде излъчено с картина и звук извън пределите на църквата. Чрез множество озвучителни тела и два видео екрана хиляди великотърновци ще бъдат направени съпричастни на ставащото по време на службата в храма.

Площадното пространство пред Катедралния храм и затворените за движение улици „Никола Пиколо” и „Иван Вазов” ще бъдат местата, от които гражданите ще могат да посрещнат с традиционният поздрав „Христос Воскресе” един от най- светлите християнски празници.

Със спомоществувателството на Консорциум „Агробизнес” село Поликраище и СВА са подготвени и ще бъдат раздадени 3 600 пакета с великденски яйца и парчета козунак.
В 00,00 ч. на Великден град Велико Търново ще бъде огласен от звъна на камбаните на всички църкви в старата столица, както и от камбаните на крепостта Царевец, които са част от Аудио- визуалния спектакъл Царевград Търнов - звук и светлина”.