Инж. Емануил Манолов победи в конкурса „Кмет на месеца“
Инж. Емануил Манолов победи в конкурса „Кмет на месеца“ / Община Павликени

Инж.Емануил Манолов е безспорният победител в юнското издание на конкурса „Кмет на месеца“, събирайки 75,62% от гласовете на читателите на сайта kmeta.bg

Инициативата се наложи в последната една година като мерило за постиженията на местната власт в различни сфери от нейната дейност. През юни темата беше „Земеделие“.

„През месец юни избрахме да поощрим градоначалниците на населени места, които прилагат добри практики и иновации за развитието на земеделския сектор“, съобщиха организаторите. Номинациите традиционно бяха в две категории - за общини с население над 20 хиляди жители, и за такива, където живеят по-малко от 20 хиляди души.

В категорията на общини с население над 20 хиляди жители, най-много гласове събра кметът на Павликени инж.Емануил Манолов.

Във втората категория на конкурса - за общини, в които живеят по-малко от 20 хиляди души, победител е кметът на Челопеч Алекси Кесяков, за когото са гласували 55,81 на сто от посетителите.

Церемонията по връчването на плакетите и дипломите се състоя в столичната галерия „Ракурси“. Събитието уважиха председателят на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) и бивш земеделски министър Венцислав Върбанов и председателят на Федерацията на независимите синдикати от земеделието (ФНСЗ) Светла Василева.

"За мен е голяма чест да връча награда в конкурса "Кмет на месеца"", призна в приветственото си слово бившият аграрен министър Върбанов, който награди със статуетка градоначалника на Павликени Емануил Манолов. "Може би общините останаха основните клетки в нашето общество и те печелят доверието на хората и символизират властта. Хубаво е да се забелязват усилията на кметовете - това е начин да си препредават добрите практики", отбеляза още той. На кмета на Павликени пожела хората, които са го избрали, да продължат да го обичат и уважават.

На свой ред градоначалникът изрази своята благодарност за признанието. "Секторът земеделие е от най-характерните за Павликени, прочути сме в цяла Европа с декоративната растителност. Наред с това отглеждаме традиционните зърнени култури, лозя, изобщо хората на Павликени са свързани със земята и спазват традициите по нейното култивиране", увери Емануил Манолов. „Земеделието е важно за Павликени, доколкото обхваща хора от всички групи на обществото – младите хора, които изучават занаята в нашата Професионална гимназия по аграрни технологии; работещите в аграрния сектор и завода за производство на селскостопанска техника, а също и научните работници в Опитната станция по соята и производителите и арендаторите.“, допълни кметът.

Той обясни, че награда, която получава от Kmeta.bg приема като отличие не само за себе си, но и за целия екип, с който работи.

В края на 2013г. инж.Емануил Манолов се класира на трето място, според вота на гражданите в надпреварата „Кмет на годината“. Тогава гласуваха над 200 000 българи, които определиха павликенския кмет за един от тримата най-успешни в страната.