Европейският информационен център праща в Брюксел победителите в конкурс за есе
Европейският информационен център праща в Брюксел победителите в конкурс за есе / Sofia Photo Agency
Европейският информационен център праща в Брюксел победителите от конкурс за есе
38922
Европейският информационен център праща в Брюксел победителите от конкурс за есе
  • Европейският информационен център праща в Брюксел победителите от конкурс за есе

Конкурс за есе или статия на тема „Гражданите и Европейските институции", обявява Европейският информационен център във В. Търново, съобщи директорът му Теодора Калейнска. Конкурсът е част от проекта „Граждани за обединена Европа". Проектът е на стойност 174 000 евро, като 60% от финансирането е осигурено от Европейската комисия по програма „Европа за гражданите". Европейският център ще разполага с 25 800 евро за цялостното изпълнение на проекта, по който си партнира с институции от Полша, Испания, Швеция и Италия.

Освен конкурса са предвидени още тематични дискусии по проблемите на европейското гражданство, в които ще участват студенти, социални работници, учители и представители на малцинствени и рискови групи. Победителите в конкурса и най- добре представилите се в дискусиите ще участват в кръгла маса в Брюксел в края на юни и в европейска конференция в Мадрид през октомври. Всички български граждани на възраст над 18 години имат право да участват в конкурса за есе или статия, информира още Теодора Калейнска.

Чуйте още от нея в звуковия файл.

Материалите за конкурса ще бъдат приемани на адрес: Велико Търново, п.к. 345, Европейски център, до 22 април. Победителите ще бъдат обявени в Деня на Европа- 9 май.