Без тежки инциденти на Великденските празници
Без тежки инциденти на Великденските празници / netinfo

Спокойна е обстановката в старата столица и в цялата област на втория ден от Великден. Няма тежки пътни инциденти по пътищата на областта, регистрирани са само няколко леки автопроизшествия с материални щети, без пострадали хора. Приятната изненада е, че от полицията не съобщават за заловени през тези дни шофьори седнали зад волана след употребата на алкохол.

И още една добра новина - дежурният диспечер в Спешна помощ - В.Търново съобщи, че няма сигнали за преяли и препили по Великден.

Нормална е обстановката и по пътищата на областта, леки превалявания имаше на места, но като цяло не се оправдаха предупрежденията от Министерството на извънредните ситуации за силни ветрове и валежи в тази част на страната. Времето във Велико Търново е сравнително хладно, а максималната температура през изминалите дни не надвишаваше 10 градуса. Може би това е и причината улиците на града да останат пусти през по-голямата част от празничините дни.

Проблеми с трафика и задръствания като тези в околностите на столицата тук няма. Очаква се по-голямо оживление и натовареност да има в следобедните часове, когато част от хората ще започнат да се прибират от почивката си. Но със сигурност движението няма да е толкова натоварено, колкото беше преди Великден, защото повечето хора са решили да почиват до Гергьовден.

Много хора от други места избраха да посрещнат Великден в старопрастолната българска столица. Хотелите и къщите за гости са пълни, като резервациите са направени още преди месеци. Изключително голям е интереса на туристите традиционно към Арбанаси, където Великден посрещнаха и много чужденци, а също и към китните хотелчета и вили за гости в Еленския балкан. Около стотачка се движи наема на къщи и вили в околностите на Велико Търново и край Елена. В старата столица пък цените са от 15 лева за нощувка в къщаза гости до 375 лева за тридневен пакет в 4-звезден хотел. За съжалени към момента свободни места е трудно да се намерят. Дори собствениците на хотели във Велико Търново се оплакват, че трудно намират паркомест за своите гости.

И още нещо, което прави впечатление – засиленото полицейско присъствие. Полицейски патрули се движат интензивно по улиците на града. Това ще продължи и до Гергьовден.