Започват есенни кърпежи по варненските улици
Започват есенни кърпежи по варненските улици / Дарик Варна, архив

600 000 лева ще бъдат вложени в рехабилитация на улици и тротоари. Това обяви Коста Базитов, временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. За есенните ремонти има подписано възлагателно писмо от шефа на общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" Стоян Димитров.

„Списъкът с улици е доста дълъг. Ще бъдат обхванати и улични дупки без имена", пошегува се Базитов. Освен на името на зам. кмета по образованието, гражданско сдружение "Дупки запълваме всякакви" нарече дупки на името на кмета, зам.-кмета по строителството и секретаря на Община Варна.

До декември трябва да е готово кръговото кръстовище, което ще регулира движението по пътя за Златни пясъци, на изхода от Алея Първа, посочи временният варненски кмет. На фирма „Елит" е възложено опресняване на пешеходните пътеки и пътните знаци около детските градини и училищата. При освежаването на маркировката около 15 септември са били пропуснати някои училища и детски градини, обясни Базитов.

Проблемът с чистотата от вчера е решен и фирмите, отговарящи за почистването, работят на 100 процента, обяви Базитов. В събота на работните си места не са били половината от хората, заети в почистването.

200 000 лева ще бъдат вложени до края на годината в изграждането на водопровода в местността „Боровец-Юг". Тъй като средствата може да са недостатъчни работата по обекта ще продължи следващата година. Все още не е избрана фирмата-изпълнител за изграждане на водопровода „Тополи". За там са осигурени 240 000 лева.

3000 лева за закупуване на техника ще бъде отпусната на Варненския свободен университет по случай 20-тата му годишнина. За половинвековния юбилей на Медицинския университ от общинския бюджет ще бъдат отпуснати 6 000 лева.