/ “Contemporary Space”
Необичайно място за изложба избра варненски артист, занимаващ се с улично изкуство. 28-годишният Алекси Иванов ще подреди над 50 свои творби в тоалетната на центъра за съвременно изкуство “Contemporary Space”.

Като артист, занимаващ се с улично изкуство, Алекси Иванов работи с конкретни пространства, за които подготвя творбите си. Такъв е случаят и с тоалетната. Художникът вярва, че тоалетните са едно от нещата, от които всички се нуждаем, независимо от възрастта ни, расата ни, пола ни, сексуалната ни ориентация, познанието ни за света, религията ни, културния ни произход, народността или националността ни.

Тоалетната е място, на което оставаме сами със себе си и от тази гледна точка тя би могла да бъде много по-спокойно и уединено място за разглеждане на произведения на изкуството, отколкото претъпкана с посетители галерия или музей.

Изложбата на Алекси Иванов е озаглавена „Свободно”. Всички представени в нея експонати са нарисувани на рециклирани дървени плоскости с размери 11х11,5 см. 

Персонажите, които Алекси представя са задници хора от различни раси и с различни заслуги за историята на човечеството. Някои са разпознаваеми, а други са съвсем обикновени като всеки от нас. Изложбата е адаптирана за българска публика с представители на българското общество.

„Свободно” гостува на тоалетната на галерията, след като беше представена за пръв път на 29 декември м.г.  в обществена тоалетна пред Музея на изкуството и индустрията в Сент Етиен, Франция. 

Експозицията ще може да бъде разгледана само в рамките на три часа - между 20.00 и 23.00 ч. тази вечер. След това представените платна ще бъдат деинсталирани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК