Варна без ток, от Енергото се укриват
Варна без ток, от Енергото се укриват / netinfo
Почти цяла Варна остана без ток за половин час снощи. Към 21:30 репортер на Дарик забеляза високоволтова дъга в югозападна посока от сградата на Общината. Непосредствено след това електрозахранването бе прекъснато.

Светофарните уредби в централната част престанаха да работят, което обърка организацията на движение. Тролеи на градския транспорт задръстиха движението към кв. "Младост", "Кайсиева градина", "Владиславово" и "Петлешев".

Електрозахранването бе възстановено около 22:00 часа. От "Електроразпределение" - Варна отказват да информират каква е причината за спирането на тока в цял град. Препратиха ни към Отдела за връзки с обществеността на дружеството, но от там засега никой не вдига телефона.

Директорът на ТЕЦ Варна Иван Бъчваров обясни за Дарик, че причината за изключването на тока е късо съединение в открита разпределителна уредба, която се оперира от НЕК. В рамките на 3 дни това е втората голяма електроавария в града.

В зала 37 на Общината днес ще бъдат изнесени данните от замерванията на ел.енергията на територията на Варна. Заинтересованите трябва да бъдат там в 13:00 часа.