/ netinfo
Евтините изборни кебапчета се превърнаха в евтин дизел и бензин. На другите избори може би ще има награда - екскурзия до Турция
Някои десни лидери ще приключат след тези избори
93033
Някои десни лидери ще приключат след тези избори
  • Някои десни лидери ще приключат след тези избори
Решението на „Глас народен“ да се коалира с Реформаторския блок е най-правилното в момент, в който има борба в дясното заради личното его. Това коментира във варненския ефир на Дарик лидерът на „Глас народен“ и втори в листата на реформаторите Светльо Витков.

Според него разцеплението на десните формации се дължи на его и на желание за лидерство.

„Идеята е не той нещо да направи, а да прецака другия. Но лидер не се изгражда от битка със себеподобните. Държавникът трябва да обединява хората, не да ги разделя. В политиката правилният начин е да останеш себе си и да не си повярваш, че си повече от другите хора. Политикът служи на обществото, не обратното. Някои от сегашните - най-лаещи в крайно дясното, след изборите ще приключат“, прогнозира певецът.

Ако стане депутат, той ще защитава каузите на „Глас народен“.

„Хората, които ще влязат в парламента от „Глас народен“, ще са независими и с идентичност. Те ще гласуват със сърце и душа, не заради лични или партийни интереси“, подчерта Витков.

Той изрази надежда, че личните симпатии на феновете към него ще се превърнат в разбиране на политиките на “Глас народен“, но увери, че не се бори за електорат.

„Борбата е хората да се събудят, да видят в каква реалност живеят. Аз пътувам много и виждам как в малките градове липсват хората между 20 и 40 години. Това означава, че те са извън България, заминали са в чужбина“, посочи певецът.

Като част от каузите, за които би се борил, ако стане част от бъдещия парламент, той открои Закон за фалита на физическите лица, законодателни промени, които да позволяват граждански арести при битова престъпност, както и поне 45 процента българска музика в ефира. Образование, култура и спорт са най-важните приоритети, на които трябва да стъпи всичко останало, смята Витков, който шеговито заяви, че би станал министър на културата или образованието.

Той отказа да коментира други политици, но обясни, че за него политиката се е превърнала в нещо „странно“.

„Евтините изборни кебапчета се превърнаха в евтин дизел и бензин. На другите избори може би ще има награда - екскурзия до Турция“, добави лидерът на „Глас народен“.