Славков влязъл в болница, за да се скрие
Славков влязъл в болница, за да се скрие / netinfo
Общинският съветник Иван Славков е приет в болница „Св.Анна” без да се е консултирал със специалист хирург и без данни, които да потвърждават диагнозата му. Това съобщи заместник-окръжният прокурор на Варна Стефка Якимова. По думите й на 16 октомври в 9:25 часа Славков е приет в Спешното отделение и се консултира със специализант-хирург, след което трябвало да бъде изследван. Още преди резултатите от изследванията да бъдат готови обаче, Славков вече е приет в „Св.Анна”.

Окръжната прокуратура в морския град ще предложи на министъра на здравеопазването срещу лекарите, извършили тези нарушения, да бъде повдигната административно наказателна отговорност. Прокуратурата ще настоява Съдът да определи постоянна мярка „задържане” на Славков.

Доказателствата срещу тримата общински съветници – Веселин Данов, Христо Данов и Иван Славков показват, че те са работели в една и съща организирана престъпна група, каза директорът на МВР-Варна комисар Димитър Димитров. В тази група участват общо над 80 човека. Срещу 19 от тях са повдигнати обвинения, а двама са задържани за 72 часа. Единият е Иван Славков, а вторият - 32-годишен мъж с инициали Р.И.Ж.

На 19 септември Веселин Златков Жеков, собственик на варненска дискотека и бивш служител на НСБОП, е привлечен като обвиняем за склоняване към проституция и разпространение на наркотици. На 23 септември Варненският окръжен съд определя мярка за неотклонение „домашен арест” на Жеков, тъй като е съдействал за разкриване на нови доказателства по случая.