Сдружение иска обезщетения за уволнените от БМФ
Сдружение иска обезщетения за уволнените от БМФ / netinfo
По една заплата обезщетение за всяка прослужена година да получат съкратените от Параходство „Български морски флот”, настояват от Моряшкия професионален съюз. Според изчисленията на сдружението необходимата сума за това е 2 млн. лв.

В декларация, адресирана до премиера, министъра на транспорта и представителите на консорциума "Кей Джи маритайм шипинг", те настоят представителят на държавата в съвета на директорите да направи предложението за компенсации на съкратените. Парите могат да бъдат осигурени, ако държавата се откаже от част дивидентите си за тази година, предлагат от Моряшкия професионален съюз. Служителите, които ще останат на работа пък ще бъдат по-мотивирани от отношението на работодателя към бившите работници, пише още в декларацията.

Между 10-12 % съкращения на работещите в Параходство „Български морски флот” планира новият мажоритарен собственик на дружеството. Това обяви неотдавна българският представител на консорциума "Кей Джи маритайм шипинг" Кирил Домусчиев. Уволненията ще засегнат 400-450 души. Те няма да бъдат сред плавателния състав, чиято бройка е фиксирана в приватизационния договор, а ще бъдат само сред работещите на брега, които в момента са около 1300 души.