Пратиха в затвора крадец на марков алкохол
Пратиха в затвора крадец на марков алкохол / Sofia Photo Agency

43-годишен мъж бе осъден на 1 година и 4 месеца затвор за кражба на хранителни стоки от голяма търговска верига във Варна. Тя е извършена в периода 17-22 февруари тази година. Няколко пъти през посочения период подсъдимият посещавал един от магазините на търговската верига, пазарувал различни хранителни продукти и алкохол, като в повечето случаи на касата заплащал само храните, а бутилката марков алкохол скривал във вътрешната част на якето си.

На 22 февруари управителят на магазина забелязал на мониторите за видеонаблюдение действията на крадеца и при извършена проверка у него след касовата зона била открита незаплатена стока. При прегледа на охранителните камери са установени и другите му случаи на кражби от същия магазин. Общо отнетите за периода чужди стоки са на обща стойност 153 лв.

Мъжът е осъждан многократно, с влезли в сила присъди за тежки умишлени престъпления. Той ще търпи наказанието си при първоначален строг режим. Присъдата на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок.