Потвърдиха ареста на измамник, участвал в престъпна група
Потвърдиха ареста на измамник, участвал в престъпна група / netinfo

Атанас В., обвинен в участие в престъпна група, която теглила неправомерно моряшки кредити от банка, ще продължи да пребивава в ареста, реши Варненският окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на съдебната институция.
36-годишният Атанас беше задържан под стража на 14 май миналата година заедно със Стоян Я. за документна измама в особено големи размери. Групата изготвяла фалшиви бланки, които удостоверявали, че моряците- кредитоискатели са надеждни платци, работят във фирма  и получават заплата. По този начин били изтеглени кредити в големи размери. Още тогава стана известно, че при обиск от дома на Атанас иззели бланки, с които се посочвали неверните обстоятелства, а  в жилището на Стоян открили мокър печат.

Според съда сбраните до момента доказателства, материали и приложените експертизи водят до извода, че Атанас е част от престъпната група, извършвала измамите с моряшките кредити. Към аргументите за потвърждение на ареста Окръжният съд е прибавил и съдебната биография на Атанас, който се е включил в престъпната схема във времето на изпитателния срок на друга присъда за документна измама от февруари миналата година. Спрямо варненеца има няколко други висящи наказателни производства за измами и документни престъпления. Заради тези обстоятелства съдът е счел, че ако е с по-лека мярка за принуда, Атанас може да се укрие или да извърши нови престъпни деяния.