Пак пускат под наем кафенето на басейн Приморски
Пак пускат под наем кафенето на басейн Приморски / снимка: Дарик Варна, архив

Кафе-сладкарницата в сградата на плувен комплекс „Приморски" отново ще бъде отдадена под наем. Новият стопанин на помещението от 86 кв.м. ще бъде избран чрез търг с явно наддаване, което ще започне от 890 лева месечен наем. Това решиха общинските съветници от комисията по собственост и стопанство.

Като гаранция избраният наемател ще трябва да внесе авансово 3 месечни вноски от постигната тръжна цена. Парите ще бъдат приспаднати от последните вноски по 5-годишния договор.

Гаранционният депозит бе включен към тръжните условия заради проблемите, които Общината имаше с получаването на наемите от въпросния имот. С бившия наемател на кафенето се стигна до съдебни дела, след като фирмата не освободи имота след изтичане на договора. Справка за делата ще бъде представена от кметската администрация на следващото заседание на комисията.

Предлагат кафенето на басейн "Приморски" да се поддържа от общината

Кафе-сладкарницата на басейна стои празна повече от година. Имаше идея там да бъдат поставени автомати за безалкохолни и кафе и обектът да се превърне в удобна чакалня за родители на трениращи в басейна деца. Не срещна подкрепа и предложението заведението да бъде стопанисвано от общинско предприятие.

Дневният ред на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство бе редуциран от 62 на 20 точки, след като съветници изказаха недоволство от обема на преписките, които трябва да разгледат.

Първоначално Светлан Златев предложи комисията да заседава само два часа, тъй като след това време местните избраници трудно ще могат да съсредоточат вниманието си върху детайлите. Според Златев не е редно да има 62 точки дневен ред и не бива това да става практика. Той изтъкна и факта, че комисията не е заседавала от 68 дни.

Така се случи, че преписките дойдоха наведнъж, обясни пред колегите си председателят на „Собственост и стопанство" Юлияна Боева. Болшинството преписки са постъпили за разглеждане в средата на март, уточни председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов. По негово предложение дневният ред от 62 точки бе разделен на 3 части, като ще бъде разгледан на 3 отделни заседания.