Никола Спасов: „Черно море” играе добре, когато е под напрежение
Никола Спасов: „Черно море” играе добре, когато е под напрежение / снимка: Добри Атанасов
Никола Спасов: „Черно море” играе добре, когато е под напрежение
82725
Никола Спасов: „Черно море” играе добре, когато е под напрежение
  • Никола Спасов: „Черно море” играе добре, когато е под напрежение

В интервю за предаването "Морски гонг" по Дарик треньорът на "Черно море" Никола Спасов говори за холандския нападател Дани Шхриърс, за тандема в центъра на отбраната Жиньо-Кулибали, за Вареа, за преквалифицирания в нападател Педро, за възстановяването на Бакари, за това доволен ли е от Дани Георгиев на десния бек, както и за комплексния Стефан Станчев.

„Взех на проби Дани Шхриърс по предложение на един от мениджърите, който работи също и с "Лудогорец". Досега Дани е участвал в исландското първенство. Той ще играе в контролата в събота. След преминаването на пробния му период, ако имам интерес към него, отново може да го извикам и да се стигне евентуално до договор. Желанието ми е повечето футболисти, които идват при нас да минават проби, за да съм сигурен в техните качества. Ако привлечем Дани ще го използваме в зоната, където е най-силен - като десен краен нападател. Не смятам отново да викам хърватина Анте Сарич. В момента съм доволен от централните защитници, с които разполагам", коментира в интервю за „Морски Гонг" старши треньорът на „Морето" Никола Спасов.

Той призна, че е доволен от играта на Жиньо в последния мач в тандем с Мамуту Кулибали и допълни, че ще продължи да му дава възможност за изява. „Ще му давам възможност, стига да продължи да играе така, както в последната среща", каза още специалистът.

„Доволен съм от представянето на Педро на новата позиция, на която го сложих в мача срещу Монтана. Според мен той е по-ефективен като нападател. Не е тайна, че го взех за десен защитник, но го харесвам като нападател, така че ще го използвам като такъв, какъвто ми харесва на мен. Ще продължа да му давам шанс на новата позиция". За Хуан Вареа Спасов каза следното: „ Той има четири мача с два гола, вкара и за купата. Ефективен е. Ще се опитам да му дам повече шанс в предстоящите мачове. Това зивиси от него".

Запитан за това как намира на новата позиция на десния бек Дани Георгиев, Спасов отвърна: „Аз съм доволен от него. Срещу силните отбори той игра много успешно като десен бек. Защо да не продължа да му давам шанс. След като играем успешно с него, ще играем по този начин. А колкото до Стефан Станчев, той е много комплексен футболист. Играе като централен защитник, играе като десен бек, играл е като дефанзивен полузащитник. Винаги съм бил доволен от него като професионалист и като човек. Той е много полезен за отбора. От моите решения и състоянието на отбора зависи на коя позиция ще го ползвам. Аз се радвам, че разполагам с такъв футболист като него".

Специалистът коментира и възстанявовянето на Бакари. „Естествено, че ще разчитам на Бакари. Той има определено време от докторите, в което няма право да води нормален тренировъчен процес. По принцип ще започне подготовка с нас януари месец. Пращат ни от Испания постоянно видео информация как протича възстановяването му. Надявам се, след като възобнови подготовка възможно по-рано да влезе във форма. Надявам се към края на март да влезе в необходимата форма".

„Прави впечатление, че тимът ни играе по-добре, когато е под напрежение, което не е нормално но... това е психиката на нашите футболисти. Винаги съм искал да сме по-постоянни в изявите си, да няма колебание, но не винаги се получава", допълни Спасов

Той призна, че в контролата срещу "Виторул" ще започнат в стартовата единайсеторка двама от по-младите - Мартин Костадинов и Илиян Неделчев. „Това е целта във въпросната контрола да играят хора, които не са играли в първенството и всички останали, които са на разположение естествено. Ще пусна в игра и Живко Петков, който вече се оправя. Искам в тази контрола да видя отбора със самочувствие, което ни липсва в последните мачове".