Наказаха обирджия на хранителен магазин
Наказаха обирджия на хранителен магазин / netinfo

С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие Районният съд във Варна наложи ефективно наказание от 1 година затвор за кражба на 32-годишния Георги Георгиев.  На 1 януари тази година той отнел сумата от 335 лв. от касата на магазин за хранителни стоки в района на Делфинариума.

Около 19 ч. подсъдимият влязъл в магазина, в момент когато втората продавачка излязла да изхвърля боклука. Той бил единствен клиент и поискал от жената на касата да му покаже определена самобръсначка.  Междувременно в магазина влязъл клиент и подсъдимият поискал рядко срещана марка вино. Разбирайки, че такова не се предлага в магазина, Георгиев излязъл навън под предлог, че ще се консултира по телефона какво друго вино да купи. Когато отново влязъл сам в магазина поискал от продавачката стоки от далечните рафтове на магазина. След като покупките вече били маркирани, подсъдимият поискал допълнителна стока и докато продавачката отишла отново да я достави, Георгиев напуснал магазина. Потърпевшата намерила касата отворена, като липсвали наличните банкноти от 335 лв.

Георги Георгиев е осъждан, предимно за кражби. Наказанието си той ще търпи при строг режим в затвора в Белене. Той бе осъден да заплати сумата от 335 лв. за причинените имуществени вреди, както и да плати направените разноски и държавни такси по делото.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.