Мотоциклети заместват линейките във Варна
Мотоциклети заместват линейките във Варна / netinfo
Aвтомобилният трафик във Варна затруднява линейките да си пробият път при спешни ситуации. Военномедицинска академия ще окаже помощ за организацията на “Бърза помощ” в града, като не е изключено да се приложи екзотичната на пръв поглед идея на шефа на ВМА ген. Стоян Тонев спешните медици да се придвижват с мотоциклет. Това заяви във Варна заместник-началникът на ВМА полк. доц. д-р Асен Петков.

Ще помогнем и за оказване на спешната помощ на туристите от Евросъюза. По проблема върви полемика в правителството, обяви полк. Петков. По думите му другата цел на ВМА е да може да съдейства адекватно при евентуални пожари и земетресения в големите търговски комплекси, каквито се строят в морската столица МОЛ-ове.

Заместник-началникът на ВМА бе в морската столица по повод 58-ата годишнина от създаването на Болничната база за активно лечение при ВМА / позната сред варненци като бившата Военноморска болница /.

В момента Военноморска болница е на второ място по диагностично-консултативна дейност в системата на военномедицинските бази. През 2006 година броят на лекуваните болни се е увеличил с 25 % в сравнение с предходната година, съобщи началникът на здравното заведение доц. Христо Бозов.

Годишнината на болницата бе отбелязана в събота с тържество в Драматичния театър. С плакет за заслуги бе удостоен бившият шеф на здравното заведение полк. Божидар Бойчевски. По случай годишнината награди получиха бивши и настоящи служители на Военноморска болница.