Марешки пак иска прокуратурата да проверява наемателите на Козирката
Марешки пак иска прокуратурата да проверява наемателите на Козирката / netinfo

Намеса на прокуратурата в казуса с общинското помещение под Козирката, където се намира заведението KFC, поиска отново на днешното заседание на местния парламент Веселин Марешки. Според общинския съветник някой прави нещо зад гърба на варненци, тъй като договорът с ползвателя "Самекс" ЕООД е изтекъл, но фирмата продължава да използва имота. Наемът, който плаща тя е 5327 лв., а реалната цена е в пъти повече и някой може да прибира разликата, заяви Марешки.

Още през януари общинските съветниците решиха KFC да освободи помещението, тъй като 10-годишният договор за наемането му е изтекъл отдавна. Въпреки това заведението продължава да работи. Причиниата е, че ползвателят обжалва решението на местния парламент, обясни кметът Кирил Йорданов. Той и Марешки си размениха остри реплики, след като фармацевтичният бос настоя общината да поиска запориране на сметките на фирмата заради пртърпени вреди. Градоначалникът отговори, че преди да излезе решението на съда, не може наемателите да бъдат изведени принудително.

На обвинението, че не защитава интересите на общината, Кирил Йорданов даде за пример изгонването от спортен комплекс “Локомотив” на клуб „Кралекс” заради неплатени наеми. Репликата му предизвика гнева на местната лидерка на „Атака” и в същото време председател на клуба Цвета Георгиева. Тя нападна кмета, че прави внушения, преди да е започнало делото между общината и спортното дружество.