Караденчев: Напускам общината и се пенсионирам
Караденчев: Напускам общината и се пенсионирам / Дарик Варна, архив

Заместник-кметът по строителството Богдан Караденчев ще напусне поста до края на месеца. Очаква се дотогава да приключи първият етап от проекта за дълбоководното заустване в „Златни пясъци", който е ангажимент на заместник-кмета по строителството, заяви Караденчев за Дарик.

За мотивите си да напусне той бе лаконичен: „Нормално е и е време". Караденчев сподели, че си тръгва с чувство на изпълнен дълг. „По моя преценка съм се старал да изпълнявам възможното, което е зависело от мен. Чувствата ми са добри, няма разочарование", коментира заместник-кметът в оставка.

През април от ГЕРБ-Варна поискаха оставката на Богдан Караденчев, като основният мотив бе почти проваленият проект за дълбоководно заустване на „Златни пясъци". Областният лидер на ГЕРБ Иван Портних, който тогава бе общински съветник, разкритикува заместник-кмета по строителството и за ремонта на бул. „Владислав Варненчик". Впоследствие Караденчев остана на поста си след преоценка на неговата дейност.

Иван Портних благодари и чрез Дарик за всички положени от Богдан Караденчев усилия. По думите на кмета заместникът му е споделил желанието си да напусне в разговор между двамата в края на миналата седмица.

70-годишният Караденчев разкри, че след напускане на общината възнамерява да се пенсионира.

Богдан Караденчев стана заместник на кмета Кирил Йорданов веднага след местните избори през 2011 г., като отговаряше за инфраструктурата. Преди избирането на Иван Портних за градоначалник, за около месец Караденчев бе временно изпълняващ длъжността кмет на Варна. Бил е кмет на града и в периода 1985-1990 г., както и районен кмет на „Аспарухово" - след 2003 г. в продължение на два мандата.