Две нови спортни площадки радват жителите на Девня
Две нови спортни площадки радват жителите на Девня / Община Девня

Два проекта на стойност близо 20 хил. лева спечели Община Девня в рамките на Националната кампания на МОСВ и ПУДООС „За чиста околна среда”. С отпуснатите средства в индустриалния град бяха изградени две модерни спортни съоръжения – в кварталите „Девня 1” и „Девня 2”.

Новите обществени придобивки са в изпълнение на управленските приоритети на кмета Свилен Шитов, който си е поставил за задача до края на мандата Девня да бъде напълно преобразена.

На чисто новата площадка в парк "Дунав", кв. "Девня 1", могат да се тренират три вида спорт: футбол, баскетбол и тенис на маса. Ако се уморите, можете да отдъхнете на обновената паркова мебел, която също е закупена по линия на проекта. Неговата обща стойност е 9991 лева.

Безспорно най-голям интерес сред младите девненци предизвиква единствената по рода си във Варненско открита фитнес площадка с модерни уреди, която се намира в кв. „Девня 2”, местност „Разсадника”.

Нейното цялостно изграждане ще струва 9918 лева, като на този етап не всички средства са усвоени. От общинската администрация уверяват, че с останалата част от парите по проекта ще бъде изградена настилката на спортното съоръжение.